AMADEUS

AMADEUS

Nový balet Jána Ďurovčíka Amadeus zažijú aj diváci vo Veľkom Krtíši!

Slovenské divadlo tanca pod taktovkou Jána Ďurovčíka prináša do slovenských miest príbeh svetového génia. Svetoznáme, no predsa naše Slovenské divadlo tanca, ktorému tlieskali diváci po celom svete, uvedie po dlhých desiatich rokoch slávnostnú premiéru svojho úplne nového baletu AMADEUS inšpirovaného príbehom geniálneho hudobného skladateľa Wolfganga Amadea Mozarta. Fantastické výkony tanečníkov a úchvatne Mozartove skladby obohatia originálne pojatí kostýmov z dielne mladého avantgardného návrhára Lukáša Krnáča považovaného za jedného z najväčších talentov súčasnej módnej scény na Slovensku.

"Tak ako sám Mozart bol velikánom, tak aj AMADEUS je veľkolepým predstavením, v ktorom sa krása tanečného pohybu v podobe moderného baletu prepája s nádhernými tónmi klasickej hudby. Je to môj, je to náš pohľad na život a dielo génia," hovorí o novej baletnej inscenácii Ján Ďurovčík.

Ide o Mozartov príbeh života, ktorý chvíľkami až desivo presahuje do súčasnosti. Podobnosť s ľuďmi, ktorí predbehli dobu, čím vytŕčajú z davu alebo ich genialita je taká veľká, že v podstate uráža priemerných. Nechajte sa unášať na vlnách tohto príbehu spolu s rôznymi výrazovými prostriedky, vďaka ktorým sa tanečné divadlo nesnaží priniesť len abstraktný tanec pre kritikov, ale túži vypovedať príbehy, ktorým budete rozumieť, ktoré vás rozosmejú aj rozplačú.

Obsadenie, postavy, alternácie a kto bude konkrétne hrať:

Amadeus — Miroslav Figura/ Matej Huťka/ Kristián Šimončič (hrať bude: Miroslav Figura)

Učiteľ - “Salieri” — Raffaele Zarrella/ Dominik Dolník (hrať bude: Raffaele Zarrella)

Constanze - Martina Slamková/ Tamara Semanová / Kristína Puterková (hrať bude: Martina Slamková)

Kráľovná noci - Petra Cipár/ Radka Dorušincová / Nataša Okrucká / Sophia Stašková (hrať bude: Sophia Stašková)

Otec - Filip Cipár/ Matej Huťka (hrať bude: Matej Huťka)

Zbor - Petra Cipár, Radka Dorušincová, Michaela Kokavcová, Nataša Okrucká, Kristína Puterková, Tamara Semanová, Sophia Stašková, Alica Szilagyiová, Samuel Bojnanský, Dominik Dolník, Matej Huťka, Kristián Šimončič (hrať budú: Radka Dorušincová, Samuel Bojnanský, Petra Cipár, Tamara Semanová, Alica Szilagyiová, Dominik Dolník) - zmena obsadenia možná

Hlas - Vladimír Jedľovský

Dĺžka podujatia: 75 minút

Mestské kultúrne stredisko uvádza

Kliknutím na dátum alebo čas zobrazíte podrobnosti predstavenia
Štvrtok, 28. 11. o 18:00 Kúpiť
Názov: AMADEUS
Cena: 33,00 €
Miesto: Mestské kultúrne stredisko
Námestie A.H. Škultétyho 4
999 01 Veľký Krtíš
Zobraziť na mape

Hudba

  • Wolfgang Amadeus Mozart

Réžia

  • Ján Ďurovčík

Choreografia

  • Ján Ďurovčík